6 Aralık 2017 Çarşamba

AKSU; YER YARILMAZ GÖK ÇATLAMAZ İSE

 
Ana Sayfa > SİYASET

AKSU; YER YARILMAZ GÖK ÇATLAMAZ İSE ADAYIZ…
Flaş Haber
16 Kasım 2017
CHP Esenler İlçe Başkanı Adayı Erdoğan AKSU; "Bir hayli düşünüp taşındıktan sonra tarihi bir karar verdik ve ilçe başkanlığına aday olduk. Yer yarılmaz gök çatlamaz ise, olağan üstü bir durum, inanılmaz bir mucize gerçekleşmez ise sonuna kadar adayız..." dedi...
0
Fontu Büyült Fontu Küçült100%
AKSU; YER YARILMAZ GÖK ÇATLAMAZ İSE ADAYIZ…

CHP Esenler İlçe Başkanı Adayı Erdoğan AKSU; "Bir hayli düşünüp taşındıktan sonra tarihi bir karar verdik ve ilçe başkanlığına aday olduk. Yer yarılmaz gök çatlamaz ise, olağan üstü bir durum, inanılmaz bir mucize gerçekleşmez ise sonuna kadar adayız..." dedi...
Aksu devamla; "Son ana dek sade bir delege olarak, sessiz sakin usulca oturup kongreyi izlemek niyetindeydik. Ancak bazı negatif gelişmeler üzerine bu kongreyi tarihi bir kongreye dönüştürmek adına adaylaştık. Bu sefer önümüzdeki kongre yarıştan öte yorum, analiz, proje, mesaj ve siyasi eleştiri içeren, bir kongre olsun istedik.
Ve ağır aksak ve gereğince işlemeyen mevcut yapıya alternatif bir yönetsel modeli kente kazandırmak için yola çıktık…
Biz kongrelerde kürsülerden çok konuştuk. Zaman içinde öngörülerimiz, bilimsel aktarımlarımız ve ideolojik tahlillerimiz de hep haklı çıktık. Ne yazık ki çözüm önerilerimize hep sırt çevrildi. Hakkınca hakkımızca adaylaştırılmadık. Bize hep arkalar dönüldü.
Ancak bu kez öyle olmayacak. Olmamalı da. Olmasın diyerek izleyeceğimiz rasyonel rotayı kongreye dek anlatmaya devam edeceğiz.
Dememiz o ki; ilçe başkanlığı adaylığımızı yer yarılmaz gök çatlamaz ise devam ettireceğiz. Yani olağan üstü bir durum, inanılmaz bir mucize gerçekleşmez ise sonuna kadar adayız…
Siyasetle geçen 30 yıldan sonra bu adaylaşma en doğal hakkımız. Artık nedense bizi kabullenmekte zorlanan birileri de bu çıkışımızı içselleştirmek zorunda. Zoru görünce yalpalayanlara da tek sözümüz var; Halkız haklıyız. Ayrıca siyasi doktrinlerin izinde, hırs ateşi bizi iyice yakmadan piştik, bu günlere geldik. O yüzden bu adaylık sürecini ve sonrasını da en iyi taşıyacak konumdayız.
Çünkü hayat boyu hiç mucizeler beklemedik. Hele siyasette hiç beklemedik. İnatla siyasi hayata yön çizmek, siyasetin karmaşasını kolaylaştırmak için direndik. Şimdi etkileyici ve sürükleyici bir hikâye yazmak ve de yarınlarda anılmak için aday olduk. Hasbel kader, sudan sebep koltuğa yerleşmek için değil. Mesele budur.

Gördüğümüz o ki; başı sonu olan veya olmayan siyaset kurgusunda yerelden genele değişim şart. Öyle yarım yamalak cümlelerle anlatılamaz denli bir gereksinim. Zindanlara direnecek en hassas kelimelerle anlatılası bir gereksinim değişim. Ahval ve şerait bir değişimi resmen şart kılıyor. Bu şartlanma isyanı betimlese de çekinmek yok.
Çıkışın püf noktası ise; yer yarılmaz gök çatlamaz ise adaylığımızı devam ettireceğiz. Sonuna kadar adayız…
Biliyoruz ki; Akıllar kuşatılmış olsa da beynin kıvrımlarında zerre değişim beklentisinin varlığı bize yeter. Siyaset öyle saman kâğıdına çiziktirilmiş, karalanmış kısa notlar ve alıntı beyitlerle yürütülemez denli gelişmiş, canlı bir organizma. Özünde de nice anılar saklı. Siyasal yolculukta ise erişim, evrim, değişim ve devrim mahşerin dört atlısıdır.  Hele hele akıl dört koldan kuşatılmış ise değişim yolculuğu haykırışı daha da güçlenir. Özellikle son yıllarda dünya mahşeri bir yangına yüz tutmuşken harap handa hancılık da bir yere kadar. O yüzden değişime yolculuk şart.
Biz yıllardır hep aynıyız hiç efendi mefendi takmadık, takmayız da. Her adımımız bir adım ileri mücadelesidir. Camlar çatlar günler birbirine düğmelenir biz değişimin içine içine doğarız. İhtiras kıskacında iblisin kuyruğuna iblis bağlamak modasına da asla uymayız.
Son sözümüz odur ki; ilçe başkanlığı adaylığımızı yer yarılmaz gök çatlamaz ise sonuna kadar devam ettireceğiz. Yani olağan üstü bir durum, inanılmaz bir mucize gerçekleşmez ise sonuna kadar adayız…"

Hiç yorum yok: