6 Aralık 2017 Çarşamba

ADAYLIĞIMIZA DESTEK

 
Ana Sayfa > YEREL

ADAYLIĞIMIZA DESTEK BÜYÜYOR…
21 Kasım 2017
CHP Esenler İlçe Başkanı Adayı Erdoğan Aksu yaklaşan kongre sürecini değerlendirdi; "Bu kongre kendi kendimize bir özeleştiri kongresi olacak gibi görünüyor. Çünkü şu fakir ilçede yıllardır ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye başkanı adaylığı, milletvekili adaylığı, belediye meclis üyeliği yapmış politik değerlerin tamamı çıktığımız bu yolda bizden yana. Ve fikri hür vicdanı hür delegelerimizin hepsi bu yolu bizimle yürüyecekler…"
0
Fontu Büyült Fontu Küçült100%
ADAYLIĞIMIZA DESTEK BÜYÜYOR…

CHP Esenler İlçe Başkanı Adayı Erdoğan Aksu yaklaşan kongre sürecini değerlendirdi; "Bu kongre kendi kendimize bir özeleştiri kongresi olacak gibi görünüyor. Çünkü şu fakir ilçede yıllardır ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye başkanı adaylığı, milletvekili adaylığı, belediye meclis üyeliği yapmış politik değerlerin tamamı çıktığımız bu yolda bizden yana. Ve fikri hür vicdanı hür delegelerimizin hepsi bu yolu bizimle yürüyecekler…"

Devamla, "Uzun yıllardan sonra bu kongrenin içe dönük yarışlarda, ne pahasına olursa olsun kazanma üzerine planlanan kongrelerin dışında bir görüntü var gibi. İlk kez azami siyasi pay çıkarma temelinde inşa edilen kongrelerin dışında bir kongre yaşanacak gibi.  O yüzden bütünleşme hızla oluşuyor, adaylığımıza destek büyüyor. Yani bilimsel düzeyde bildiri tadında bir kongre yapmaya şartlanan bize katılımlar artıyor.

Yerelden genele var olma mücadelesinin önemsenmesi gerektiği bu kez gerçekleşecek sanki. Dış kulvardan çok içte harcanan enerjiden dolayı yorgunluk ve kırgınlıklar bu kez olmayacak. Yani bu kongreyle her kongrede başa gelen süreci baştan kaybetmeye mahkûmluk tescillenmeyecek. Çünkü yarınlar çok zorlu günleri yakınlaştırıyor. O nedenle şartı şurtu bir kenara bıraktık geleceğe yön vermek, yeniden kurmak için risk aldık adaylaştık. Pozitif tavırla, inançlar ve kendi ideolojimiz ile bütünleştirilen bir siyasete dikkat çektik. İnatla bu yolda yürüyeceğiz. Ayrıca bu yolculukta hiç de yalnız olmadığımızı gördük. Delegelerimizin çoğunluğu bizden yana masumane tavır içinde.

İnanıyoruz ki bu kez yaklaşan kongrede ezberler bozulacak, oruçlar bozulacak, malum gezgin kongrecilere prim tanınmayacak. Mevkii kapmak makam çalmak için çakmak çakmak yananların ucuz senaryoları tutmayacak. Çünkü her fırsatta ters köşe yapanların, belleği uyuşturan oyunlarına bu kez fikri hür vicdanı hür delegelerimiz olmaz, bu kervan böyle yürümez diyecek.

Şu fakir ilçede yıllardır ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye başkanı adaylığı, milletvekili adaylığı, belediye meclis üyeliği yapmış politik değerlerin tamamı ve fikri hür vicdanı hür delegelerimizin çoğu çıktığımız bu zorlu yolculukta bizden yana…

Bizden yanalar çünkü artık günü kurtarmak için değil yarınlar için siyaset yapılmalıdır gerçeğini herkes görüyor. Siyasetçi yakın geçmişi iyice analize tabi tutmalıdır, değişimi asla geciktirmemelidir yoksa yarın çok geç olacaktır herkes biliyor. Partinin artık sorunlar değil çözümler partisi olması gerektiğini herkes istiyor. Özellikle solun tam karşılığı olan bir parti olunması da arzulanıyor. Sol tahlilde tüm enerjisini kendi içinde kaybettirecek sadece sorunlar türetme kötü alışkanlığından kurtulunması için çözümler üretecek bir yapıya destek veriyorlar. Bize güç katıyorlar.

Siyasetin ruhunu matematiksel ve geometrik sayılarla dolduranlarla, bizim yani siyasetin alfabesinden yana olanların kongreleştiği bir kongre bu kongre…

Bu kongrede amacı başarmak, başarmak ve hakkınca yönetmek, yönetmek ve iktidar olmak, iktidar olmak ve iktidar erki ile nimetlerini halkın yararına, ulusun geleceğine kullanmak için hizmet edeceklere omuz veriliyor. Çünkü ahde vefadan iyice uzaklaşanlar ve emeğe gerçekten ayıp edenlere, ideal yönetsel yapılanmaların tersine sadece bireysel siyasi rant devşirenlere bu kez şans verilmemeli sesi yükseliyor.

Son yıllarda böyle kurgulanmış ve kurumlanmış yönetimlerin geldiği nokta, partiyi getirdikleri nokta besbelli. Kurumda demokrasi ve disiplin sapması hat safhada ve tavırlılık, esneklik, etkinlik, işbirliği, hoşgörü ve coşku resmen yok edilmiş. Bu nedenlerle kurumda basit ve anlaşılır ideoloji ve ilkeli duruş özgürleştirilsin isteniyor.  Çünkü bu ülkede bu günden ileriye, yerelden genele siyasal bilince sahip, temel hakları hakkıyla kullanmayı bilen bir kadrosal derinliğe ve devrimciliğe gerçekten ihtiyaç var.

O yüzden biz desteleniyoruz. İşte o yüzden gelmiş geçmiş tüm ilçe başkanları, belediye başkanlığı, belediye başkanı adaylığı, milletvekili adaylığı, belediye meclis üyeliği yapmış politik değerlerin tamamı ve fikri hür vicdanı hür delegelerimizin çoğu çıktığımız bu zorlu yolculukta bizimle beraber. Bizden yana tavır takınıyorlar. Açık kapalı destekliyorlar.

Yolunuz yolumuzdur…"

Hiç yorum yok: