13 Nisan 2012 Cuma

ESENLER’DE “ESENLER TİME” ZAMANI

ESENLER’DE “ESENLER TİME” ZAMANI

“Bağımsız ve doğru haber” şiarıyla alışılagelmiş hayat kurgusunu preslemek için “ESENLER TİME” yayın hayatına başlıyor. Esenler’de bu sayede ezilmişlik perdesi artık bir nebze de olsa aralanacak. Esenler Time kelime oyunlarına asla girmeden tarihe tanıklık edecek bundan böyle. Şark kurnazı çığırtkanlığına da, hurafe melanetine de söylencelere hiç kapılmadan son verecek.

Doğaçlama türetilen veya gerçeği yansıtan her cümlede, mısrada, paragrafta bile nakkaş, hattat dönemi dirilecek Esenler Time sütunlarında. O diriliş ofset baskılı itirazlara, karşıtlığa direnç katacak her harfiyle. Onun için; “Yalansızlığın ve yalınlığın yeni ve dürüst sesi” olacak Esenler Time. Aklın kapısını daima açık bırakacak modüllerinde. Ve bu yalancı pehlivan peşrevli gidişata mim koymak, şerh düşmek için dil vadisinde haber vahası olacak korkmadan, çekinmeden.

Esenler Time; Küçük çaplı çatışmalar yazıyı düzenler, haberi doğru rayına çeker bilinciyle Karagöz ve Hacivat perdesi kurmadan, intikamcı bir teknikten uzak, pozitif ve rasyonel düşünce doğrultusunda daima bağımsızlığını koruyacak ve asla boşa niyaz etmeyecek çağ ızdırabı yaşamamak için.

İçindeki bağlık-dağlık araziyi terkeyleyerek, dibe vuran ülkenin her küçük fırsatta ihtilalleştiğini bilerek Esenler Time;  nerede durduğunu ve kim olduğunu asla saklamayacak.  Dahilde ve hariçte herkes bilecek onun rengini.  Gizli saklı sığınakları, karşılık ödeyeceği korunakları bulunmayacak hiç. “Bir damlacık akıl göğü deler ve oradan bir ışık süzülür yeryüzüne, güneşi bile solda sıfır bırakan” inancıyla daime halkın içinde halkın yararına görevler üstlenecek Esenler Time.

Yanlış kurgulanan yarınların nice ayrıntısını görmezden gelenlere, aymazlık aynasındaki silik yüzlerin anlamsız beyanlarına,  düz yanıtlarına ve boş temennilerine hiç aldanmayacak Esenler Time. “Dört kapıyı da geçtik, kırklara vardık yine cennet görünmedi. Dört kitabı da okuduk sonuncusunu hıfzettik yine cehalet bitmedi. Dört mevsimi de yaşadık şu cennet vatanda dert çile yeşerdi topraktan her bahar. Toprağa, havaya, suya ve ateşe yazdık gerçekleri, fildişi kulelerde hiç okunmadı” serzenişlerine karşın usta ellerde değiştirecek lisanı Esenler Time.

Değişimin sözcüsü, cam kenarı tembelliğinin çift sütuna manşet gözcüsü ve Esenler’in suskunluğunun düş gücü zorlaması, haykırışı olacak Esenler Time.

Esenler Time; teşbihte hata olmaz ama “ Yedi tepelinin bir tanesi, asi ve hırçın dalgaların can köpüğü, yalın ama doğru kavgaların kınalısı, ekim devrimlerinin sevdalısı, yıkıcı bozgunların yakıcı darbelerin yaralısı, dürüstlüğün marka kalesi, yıkılmaz kalenin en yüksek burcu, sonsuzluğun eğrilmez bükülmez kulesi, gerçekçi iddiaların yılmaz savunucusu ibrası, yiğitliğin eksilmez narası, garibi gurabanın nidası,  hayatın doğrucu Davut manası, zamanın kudretli asası, çotanağın inci tanesi, atomun parçalanamaz çekirdeği, azınlığın da çoğunluğun da güvencesi, ideal kent profilinin en prestijli rehberi, haraç mezatçılara yedi düveli düz tepsiye dizecek sur’un korkusu, çekinilesi güçlere asla uzlaşma önerisi yapmayacak özeli” olacak bu günden yarına.

Esenler’in Esenlerlinin umutları başka baharlara kalmasın diye yola çıktı Esenler Time kervanı. İleride sözle değil özle anılmak için de özgür kuşlardır esin kaynağı, filikalarla umman aşmak değil…

Hiç yorum yok: