21 Nisan 2019 Pazar

A'DAN Z'YE, Z’DEN A’YA; DE…


Kolay değil yenilemek. A'dan Z'ye bozulmuş bir sistem. Tek adam merkezli bir model ve yerel uzantıları. Kim bilir bu çağdışılık ne zaman nasıl düzeltilecek? Bu A'dan Z'ye delta dağılımlı öykünün en başına makara yeniden nasıl sarılacak? Hangi kahramanlar ucuzlayacak, hangi yiğitler kahramanlaşacak, hangi formüller doğru sonucu verecek? İşte şimdiki devir o devir. Devri dilara…

Yalan değil keskin diyalogları bir kenara, bu bir varoluş sorgulaması, yok oluşa engel olunası bir mücadele dönemi. Kara duvarları döven yakıştırmalara aldırmadan, en kıymetli hazinelerin kaybına üzülüp, ezilme pahasına muktedire hiç eğilmeden dik duruş tavrı. A'dan Z'ye zıvanadan çıkmış bu çıldırık düzene, bu çivisi çıkmış sisteme çılgınca direniş periyodu. Emperyal hayallerden, gerçek hayata dönüşüm hikâyesi.

Hikayatı katkısız, katıksız, soluksuz kalındığı an yelkenleri şişiren rüzgârı, söndürülmesi zor ateşi kucaklama hevesi dönemi. Bu uğraşı anıklığına yatkın potansiyel var mı? Var. O halde A'dan Z'ye sonsuz zenginleşmeye evrilirken dünya bu çakma ve çarpık sisteme A'dan Z'ye reform gerek. Kaçınılmaz realite bu.  

Bu realizasyonda; on yıllardır safsatası bol argümanlar eşliğinde mevcut sistem A'dan Z'ye parçalanırken sadece gözlemci olanlar da, sorgulamaksızın destek verenler de, o yanlış akıl kurbanları da A'dan Z'ye yenilenecek. Arada bir yenilen olursak asla olmaz konformizmi silinecek. Meçhul rahatlık bitecek. Her bir şeyin dünya standardında evrensel kuralları olacak.

Uzun yıllardır darda kalanları görmezden gelip, dar mercekli sistemin içine, tek renkli fotoğrafın içinde poz verenler ise aynaya bakacak…

Üslubu lisan aynıyla insan; A'dan Z'ye memleketin üretkenliğine katkı sunan ve çok kültürlü düzeneğine sahip çıkanlar kazanacak. Kazandıracak. Cakalı, çalkantılı dönemleri bitirecek bilime saygılı demokratik model hayata geçecek. Bu bozulmuş, bilinçli çökertilmiş sistem A'dan Z'ye reformize edilecek. Kibirden başı dönenler ıskartaya çıkacak, yeni dünyayı ispata gönüllü devrimciler gelecek…

Ayrıca asırlar öncesinden bugüne seslenen en üst aklın kodları da A'dan Z'ye yeniden formatlanacak ve bilgi kazanacak. Bilim kazanacak. Bilimsel hafıza kazanacak. Ve sistem A'dan Z'ye revize edilecek. Eninde sonunda o eşsiz model yeniden kurulacak.

Kurgu olduğu aleni, bol soslu tarihi maceralar ve toplumu dönüştüren entrikalarla, emanete, kutsala el uzatanlar A'dan Z'ye hesap verecek. Sistemi bozdukça yeniyetmelerle memleket yönetenler, egemen sermaye temsilcileri ve haksız servet edinenler hesaba çekilecek. Ve yeni bir yaşam diyalektiği ile buluşacak. Yeni bir yaşam dili gelişecek.  

Çeyrek asırdır A'dan Z'ye sirayet eden fascist, kavgacı düşünce kalıpları, barışçıl düzeye eriştirilecek. Hoşgörü tüm katmanlara yayılacak. Çağdaş dünyanın en özgür modellerinden esinlenerek demokratikleşilecek.

Bu meşakkatli yolculukta insanlık onuruna yaraşır her yol denenecek. Denenecek çünkü aksi halde A'dan Z'ye bozulan sistem, bu savruk model daha çok sahte öykü kahramanları yaratacak. Yıkım daha da hızlanacak.

Onun için A'dan Z'ye değişim, Z’den A’ya Devrim…

Hiç yorum yok: