15 Mayıs 2012 Salı

ESENLER BABANIZIN MALI DEĞİL

ESENLER BABANIZIN MALI DEĞİL

Taksitlendirmeler uzun vadeye yayılınca gelir gider dengesinde ciddi sapmaların yaşandığı Esenler Belediyesi'nde Belediye Meclisinin mayıs ayı ikinci bileşiminde oy birliği ile onay  verdiği borç  toplamı 44 trilyona yaklaştı...
Eski bir deyim vardır memleketinin iflahını yıllarca kesen " Borç yiğidin kamçısıdır". Tarihte tarihi hatalara milad olan, Misket gözlü zalimleri ilerleyen zamanda demokrat kılan keseden yeme rahatlığı. Saltanat kayığına binmek işte böyle başlar. Yap borcu sal gariplerin başına.Dere boyu kavaklar, cadde boyu danışmanlar bol olursa beyaza sıcak  değer ve dil vadisinde de mantar bulutları dolaşır.
Bozuk düzen sarsılması da bu olsa gerek helalinden...
Sözde kusursuzluğun iktidarının para ağaçları kurumadan toplamak olduğu çağda üç vakte kadar daha nelerle karşılaşılacak acaba. Oy çokluğu-oy birliği ile sadece parmakların kaldırılıp indirildiği belediye meclisinde olmadık teklifler savruk raporlar bir bir geçiyor.
Atasından babasından malı kalanlar en derin gurbeti yaşıyor artık bu ilçede. İlenç duvarında silbaştan çileler çekiyor toprağın yerlileri. Zaten yaşam öykülerine aklımızı açtığımız gün gözü bantlı yazılar da oluşuyor kendiliğinden.
Bir türlü bitmeyen ve vaat edilen zamanda da açılamayan meşhur hastanenin alt tarafında yedibin beşyüz metrekare alanı belediye arsa sahpleri ile anlaşarak satın alacak. Yani üç ailenin on yıllarca sahip oldukları, sahip çıktıkları yerleri  elinden ne maksatla olduğu açıkça belirtilemeden belediyece alınacak. Adı pazarlık yaparak, anlaşarak da olsa bu yerin asıl sahiplerinin başka bir seçeneği yok  ki. İn cin tedirginmiş kimin umurunda.
Yıllarca toprak  sahibinin baba malı miraslarını değerlendirme yetkilerini yok edip, sonradan resmen el koymak gibi bir şeyler yaşanıyor ada ada, parsel parsel. Halk hipnotize olmuş sanki eyvallah diyor.  Allah'tan fazla variyetimiz yok yeşil meşil alan ilan edilen. Sebepsiz engellemeler yersiz zorlamalar ile mamafonik bir lalezar yağmalaması işliyor-işletiliyor Esenler'in menfaati adına.
Veraset intikalleri kodaman baskılı nesli tükenmişliğin işgalinde, sat kurtul, anlaş rahatla deniyor tapu sahiplerine.  Kaçadır, ederine midir, mağdur edilmeden midir, rayicine midir bakılmadan el değiştiriyor nefes alınası boş arsalar. Uzağı yakın eden bir yabancılaşma yaşatılıyor üç-beş parça toprağı olanlara.
Kamulaştırma-devletleştirme felsefesinden gelen biri olarak bu haksız gidişata seyirci olmak içimize dokundu. Aldık-alacağız ama şimdilik  üstüne ne yaparız bilmiyoruz , tekliflere açığız mantığına; yine çekinceli izleme akıllılığı gösterdik  maalesef.
Gösterdik çünkü sakıncalı bir fon akışı var gibi burada da. Bir başka olaydaki benzerlik gözdağı veriyor  insancıl duruşlara ve insan düşünemeden edemiyor.
Sondurak'ta haftada iki gün kurulan pazar yer olmanın dışında şimdilik  Esenler yararına işlevi olmayan bir yer vardı yakın zamana kadar. Burası şimdi  deneme maksatlı olduğundan uyduruk makbuz kesilen bir otopark olmuş kaşla göz arası. Suskun oturumları yönetenlerle burayı  otoparklaştırma görevi verilmişler arasında ay ışığı ahbaplığı var belli ki.  Sanki gece masallarından kaçan vurgunları aydınlatıyor bu mesele.
Kaça, kime, nasıl, hangi ihale, ne çeşit protokol, hangi akıl, hangi belediye başkanı yardımcısı emri ile verildiği muamma bu otopark müsvettesinden belediye reisinin haberi var mı acaba. Mazeret homurtusuna gerek kalmaz umarız ve reisin de bu cümle kardeşliğinden haberi yoktur inşaallah.

Eğer doğru ise her şey;  kerevetine çıkmak, makam aralığında aranmak ve yasaksız rüyalar sınırında yaşamak böyle olsa gerek...
Küçücük bir haber başlığından doğan giderek uzayan eşref saati öykülerinden bıktık usandık artık. Belki boşa bağır çağır yapıyoruz, alem sağır belki ama bu azap defteri de kapanmıyor ki bir türlü elden ne gelir. Onun için Esenler  sizin babanızdan kalma tapulu malınız mı diye sormak gerekiyor inceden.

Bir karış, bir kulaç olsun tapulu taşınmazınız var mı acaba Esenler'de...

Hiç yorum yok: