2 Aralık 2011 Cuma

ERDOĞAN AKSU-RUMELİLER İFTARINDA

ERDOĞAN AKSU

RUMELİLER İFTARINDA ÇOK RENKLİLİK…

Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel iftarını EKM’ nin bahçesinde açık havada verdi…
12 Ağustos 2011 - 17:08:04

RUMELİLER İFTARINDA ÇOK RENKLİLİK…

Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel iftarını EKM’ nin bahçesinde açık havada verdi…


İftara Esenlerde yaşayan Rumelili vatandaşların yanı sıra Rumeli kökenli, sanatçı, sporcu, siyasetçi, bürokrat,teknokratlar, dernek ve vakıf yetkilileri ile Rumelili olan olmayan;  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan Vatansever, Esenler ilçesi siyasi parti başkanları ve temsilcileri, Kosova Cumhuriyeti Milletvekili Hamza Bale, Makedonya Cumhuriyeti Demokrat Hareket Parti Genel Başkanı Erdoğan Saraç. Esenler Belediye meclis başkan vekili Birol Hacıoğlu, Rumeli  Balkan Federasyonu Kurucu Başkanı  Özcan Pehlivan, İBB Spor AŞ Eski Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, belediye meclis üyeleri, belediye mensupları, muhtarlar, yöre dernek başkanları, esenler ilçesi yöresel dernek yetkilileri, civar ilçelerin Rumeli dernekleri ve iftarı yakından takip eden Esenler yerel basın mensupları katıldılar.


İftarın açılış konuşmasını Rumeliler Dernek başkanı Fettah Dindar yaptı. Dindar konuşmasına dernek olarak yaptıkları sosyal yardımlardan bahsederek başladı ve devam etti;
Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak2010–2011 faaliyet raporu kapsamında;  65 öğrenciye burs verildiğini, her ay 61 aileye erzak yardımı yapıldığını, ramazan’da 193 aileye erzak yardımı verildiğini, 557 çocuğun bayramda üzerlerinin giydirdiklerini, 21 aileye yakacak yardımı yaptıklarını, geçen yıl Pakistan’a dernek olarak giyim ve gıda yardımı yaptıklarını vurgulayan başkan şunları söyledi;


“ Bu gün yine bereket ayında birlikte olmanın mutluluğunu, bir iftarı da hep birlikte yapmanın huzuru içerisindeyiz. Bu gününüzün en değerli anını bizlere ayırarak icabet ettiğiniz ve desteğiniz için sizlere derneğim ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak on bir yıl önce kurulan derneğimizin bayrağını taşıma  sırası şimdi bizim. Görev yaptığımız süreçte bu bayrağı en iyi şekilde taşıma zorunluluğumuz vardır. İşte bu anlayışla bu gün buraya katılım sağlayan hemşerilerime, emek harcayan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, emeği geçen herkese ve siz dostlarımıza huzurunuzda teşekkürler ediyorum “dedi.


Dernek Başkanı Dindar’ın konuşmasından sonra konuklara sırasıyla kısa kısa söz verilerek günün önemi ve anlamı hakkında dilek, mesaj ve temennileri alındı.


Gazete Esenler genel yayın yönetmeni-köşe yazarı ve 7-24 Esenler Haber imtiyaz ortağı ve genel editörü Erdoğan Aksu’da yıllar sonra Rumelilerin iftarında eski bir dostu ve tanıdığıyla buluşma fırsatı yakaladı. Federe amatör klüp olan Küçükköy Kültür Spor’da iki sezon birlikte futbol oynadığı Saffet Sancaklı da Esenler Rumeliler iftarındaydı.
ERDOĞAN AKSU

Hiç yorum yok: